اخبار مربوط به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  • 1400/08/23 - 07:59
  • تعداد بازدید: 342
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در کانون خراسان جنوبی؛

انجمن شاعران نوجوان «راه زینه» تشکیل جلسه داد

با حضور «هادی فردوسی» شاعر حوزه کودک و نوجوان و کارشناس ادبی کانون استان فارس، انجمن شاعران نوجوان کانون استان با عنوان «راه زینه» تشکیل جلسه داد و جدیدترین سروده‌های اعضای این انجمن مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، در این نشست که عصر روز شنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۰ با حضور این شاعر حوزه کودک ونوجوان از استان فارس برگزار شد شعر فهیمه فرهادی، مهران طالبی، یسنا‌ محمدی، و ریحانه طالبی از شاعران نوجوان عضو این انجمن مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

فردوسی در ابتدای این نشست پس از شنیدن شعر « فهیمه فرهادی» عضو مرکز فرهنگی و هنری کانون بشرویه به نقد این شعر پرداخت و گفت: استفاده از ردیف و قافیه‌ های محکم ومتناسب با هم از ویژگی‌ های مثبت این شعر است اما بکارگیری لغات مناسب و افعال و صفت‌ های شاعرانه و ارتباط آن با هم می‌ تواند به بهتر شدن آن کمک کند.

وی به ضعف تالیف در بعضی از ابیات این غزل اشاره کرد و در توصیه به اعضای انجمن ادامه داد: نادرستی و سستی سخن و مطلبی که بر خلاف قوائد دستور زبان در اجزای کلام وارد می‌ شود و همچنین استعمال نابه‌ جای یک کلمه در ترکیب کلام، مصادیق ضعف تالیف در شعر است که باید به آن توجه ویژه داشت.

دومین شعر سروده « مهران طالبی» عضو مرکز شماره یک و فراگیر بیرجند بود که مورد نقد این شاعر شیرازی  قرار گرفت.

« فردوسی»   سروده طالبی را عاری از هرگونه مشکل در بکارگیری وزن و قافیه دانست و اظهار داشت: در این شعر به خوبی از اختیارات شاعری استفاده شده است اما لازم است که ارتباط معنایی در ابیات رعایت شود و پیشنهاد کرد،   مطالعه اشعار شاعران بزرگ غزل سرا می‌ تواند در قوی شدن اشعار کمک کند.

در ادامه این نشست « یسنا محمدی » عضو مرکز شماره سه بیرجند سروده خود، در قالب شعر سپید را در معرض نقد اعضا و شاعر مهمان برنامه قرار داد که « فردوسی» با بیان ویژگی‌ هایی از این نوع شعر گفت: لازم است در شعر سپید تناسب‌ ها و تمایزهای زبانی و برجسته سازی زبانی به خوبی رعایت شود تا آن را از نثر دور کند.

وی به شاعران نوجوان این انجمن توصیه کرد: شعر سپید موسیقی درونی به عنوان وزن عروضی ندارد و شاعر باید موارد کمبود این وزن را با تخیل قوی و برجسته سازی‌های زبانی و دیگر عناصر شعر سپید جبران کند.

آخرین اثری که در این نشست مورد نقد قرار گرفت غزل سروده « ریحانه طالبی» عضو مرکز شماره دو بیرجند بود.

شاعر مهمان این برنامه پس از نقد این شعر توسط اعضای انجمن گفت: بهترین شاعر شاعری است که از ردیف و قافیه به خوبی کار بکشد و این موضوع باعث قوی شدن شعر خواهد شد و به این شاعر نوجوان نیز در بکارگیری الفاظ هماهنگ و شاعرانه در شعر و مطالعه اشعار غزل سرایان معاصر به منظور کسب تجربه‌ های بیشتر توصیه‌هاییارایه کرد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت