به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در کانون پرورش فکری خراسان جنوبی؛
نشست تخصصی بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان استان با حضور «عباسعلی سپاهی یونسی» برگزار شد
کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان جنوبی، به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان میزبان «عباسعلی سپاهی یونسی»شاعری برجسته از دیار خراسان بود و با حضور این چهره ادبیات کودک و نوجوان نشستهای تخصصی ویژه اولیای تربیتی و اعضای مراکز برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی؛ همزمان با روز ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۲ و روز ادبیات کودک و نوجوان، کانون پرورش فکری خراسان جنوبی با برگزاری نشست های تخصصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان میزبان « عباسعلی سپاهی یونسی» بود.
بر همین اساس صبح امروز با حضور این شاعر و جمعی از فعالان و نویسندگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان و معاونت آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان، نمایندگانی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی، جهاد دانشگاهی و کارشناسان اداره کل کانون پرورش فکری نشست تخصصی بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان استان برگزار شد.
طاهره حمیدی مدیرکل کانون استان در این نشست به اقدامات مهم کانون در جهت توسعه و تقویت ادبیات کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: سه انجمن ادبی با مشارکت نوجوانان در استان فعال است که در طول سال با دعوت از میهمانان کشوری به صورت حضوری و مجازی جلسات نقد و بررسی آثار ادبی کودکان ونوجوانان را برگزار می کنند.
وی به برگزاری مهرواره های مختلف ادبی در سطح استانی اشاره کرد و گفت: مهرواه سربازان کوچک حاج قاسم، کرونا خند، لب خشک آب، ندر کار خوب و چندین مهراره ادبی با موضوعات روز ویژه کودکان ونوجوانان به مرحله ی اجرا در آمده است که ماحصل آن به منظور تشویق صاحبان آثار ادبی در قالب در قالب کتاب های مختلف به چاپ رسیده است.
حمیدی ادامه داد: علاوه بر این کتابخانه های تخصصی کانون با هدف امانت کتاب های ویژه کودک و نوجوان، گردهمایی های ادبی، کارگاه های مختلف، فعالیت های واحد مکاتبه ای و جلسات نقد و بررسی کتاب از دیگر برنامه های کانون است که در کنار توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی درحال انجام است.
وی افزود: تلاش ما در مجموعه کانون خانواده محور کردن فعالیت ها است و تلاش میکنیم با برنامه ریزی مناسب قدمهای خوب و مثبتی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان برداریم.
مدیر کل کانون استان، عدم حضور ناشر تخصصی کتاب کودک ونوجوان، تیراژ پایین کتاب و قیمت بالا، پایین بودن کیفیت محتوایی و حمایت از آثار نویسندگان استان را از مشکلات این حوزه برشمرد و گفت: روز ادبیات کودک و نوجوان فرصت مناسبی است که فعالیت های مثبت دستگاه های متولی این حوزه بیان شود و ظرفیت این دستگاها جهت حرکت به سوی اهداف مشترک نمایان شود.
در ادامه « سپاهی یونسی» میهمان ویژه این نشست به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: وجود نشریات و نشر کتاب های مختلف حوزه کودک و نوجوان باعث میشود که شاعران و نویسندگان این حوزه پرورش یافته و بروز و ظهور کنند و در این حوزه قدم بردارند.
در ادامه این نشست دکتر حسین زنگویی، مدرس دانشگاه، نویسنده و فعال ادبیات کودک و نوجوان استان نیز به بیان نظرات خود پرداخت و توسعه فعالیت های ادبی را با ایجاد انجمن ها و پاتوق های کتاب خواستار شد و گفت: پرورش انسان های کتاب خوان از محصولات کانون و اعتماد خانواده ها از پشتوانه های کانون است.
وی ادامه داد: تولید محصولات ادبی باید مبتنی بر فطرت و طبیعت کودکان و نوجوانان و همچنین با توجه به موضوعات مهم اجتماعی روز نوشته و هدفمند باشد تا ماندگار شود.
پس از زنگویی، دکتر مهدی حسنی معاون آموزش ابتدای اداره کل آموزش و پرورش بخشی از فعالیت های این اداره کل در بخش ادبیات کودک و نوجوان را برشمرد و گفت: بخش ادبی طرح جابر، تالیفات در خصوص زیبا نویسی و روان نویسی، سفره کتاب، زنگ کتاب، طرح یار مهربان و… از مهمترن اقدامات انجام شده در آموزش و پرورش استان است و محصول نوشتار کودک و نوجوان تولید کتاب و مجموعه است.
وی ایجاد رغبت در دانش آموزان را نیازمند برنامه ریزی دانست و گفت: خانواده و اجتماع و از سوی دیگر خانواده دو بال برای پرواز و پرورش استعدادها و موفقیت کودکان ونوجوانان است که اگر همسو و هماهنگ عمل کنند در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و سایر حوزهها رشد میکنند.
در ادامه این نشست نیز نماینده اداره کل نهاد کتاب خانه های عمومی استان طی پیشنهادی گفت: لازم است در کنار همه فعالیت ها به جمع بندی واحدی از هویت و احد استانی برای معرفی به کودکان و نوجوانان برسیم و از جزیرهایعمل کردن پرهیز و از بسیاری از آسیب ها پیشگیری کنیم.
وی مصرف کتاب های کودک و نوجوان استان را در جایگاه سوم دانست و ایجاد میدان کودک را با هدف نهادینه کردن فرهنگ ادبیات کودک و نوجوان را به عنوان مصوبه این جلسه و نشست پیشنهاد کرد.
در ادامه سایر حاضرین در این نشست نیز به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
گفتنی است ویژه برنامه های روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در مراکز کانون استان از روز گذشته با نشست انجمن ادبی آبی در شهرستان قاین با حضور این شاعر آغاز شده و پس از این جلسه نیز طی ویژه برنامهٔ « برای تو مینویسم» و نشست چهره به چهره این نویسنده و شاعر برجسته کشوری با جمعی از کودکان ونوجوانان دیدار خواهد داشت.