اخبار مربوط به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  • 1400/10/01 - 13:26
  • تعداد بازدید: 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت هفته پژوهش در کانون پرورش فکری استان برگزار شد؛

نشست ترویجی قصه پژوهی و گویش های محلی

با حضور جمعی از اعضا، مربیان و علاقه‌مندان به پژوهش در مراکز کانون و در آستانه «یلدا بلندترین شب سال»، نشست ترویجی قصه‌پژوهی و گویش‌های محلی با حضور «حسین زنگویی»، نویسنده، پژوهش‌گر و مدرس دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی؛ در این ویژه برنامه که همزمان با روز چهارشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۰ در محل مرکز فرهنگی و هنری شماره سه بیرجند با حضور تعدادی از مربیان و اعضای کانون و به صورت همزمان در بستر فضای مجازی با حضور اعضا و مربیانی از مراکز کانون در سطح استان برگزار شد حسن زنگویی از نویسندگان و پژوهش‌ گران استان در حوزه قصه گویی به بیان مطالبی پرداخت و گفت:   قصه یکی از ابزار تربیتی و روش‌های غیر مستقیم پرورش تفکر منطقی است که بر پایه استدلال‌های درست اجتماعی می‌باشد و تجربه صدها سال زندگی اجتماعی در آن نهفته است و امروز هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

  زنگویی در ابتدای مباحث خود صبر و حوصله در کار قصه گویی را از ویژگی‌ های این فعالیت دانست و گفت: قصه‌ گو در قصه نباید به دنبال تقدس گرایی و تقدس گریزی باشد زیرا خیلی از قصه‌ ها محصول اندیشه‌ ها و نماینده تفکرات انسان‌ ها است.

وی افزود: در بیان قصه به یک روایت اکتفا نکنید زیرا برخی از قصه‌ ها به چند روایت بیان شده است و در برخی موارد با گذر زمان دچار تغییراتی شده است.

این نویسنده تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی‌ های قصه‌ های ما این است که زمان و مکان ندارد تا به مخاطب بگویید در همه زمان‌ها ممکن است اتفاق بیافتد لذا قصه‌ها تاریخ مصرف ندارد و علت اعتبار قصه‌ های بومی فرایند منطقی و عقلانی است   که در فضای قصه‌ ها نهفته شده است.

مهمان ویژه این نشست،   قصه را محصول علم دسته جمعی دانست و این موضوع را از دلایل دلنشین بودن قصه برای مخاطب عنوان کرد.

  زنگویی با بیان اینکه مربیان در تاثیرگذاری قصه بر مخاطب بسیار دارای اهمیت است، افزود: باید به نحوه‌ ی   بازگویی، بیان و زمان قصه توجه شود و در بازآفرینی قصه‌ها به گونه‌ایعمل شود که به اصل قصه آسیبی وارد نشود.

وی برقراری ارتباط کلامی با بچه‌ ها از طریق قصه  را مهم برشمرد و گفت: بسیاری از مشکلات را می‌ توان از طریق قصه حل کرد.

وی در یخش پایانی مباحث خود در آستانه شب یلدا، به بیان تاریخچه و آیین‌ های مرسوم محلی در این شب پرداخت و ازآن به عنوان فرصتی برای احیای سنت قصه‌ گویی یاد کرد.  

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت