اخبار مربوط به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  • 1400/08/06 - 12:55
  • تعداد بازدید: 340
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در جلسه انجمن شاعران نوجوان «آبی» کانون خراسان جنوبی مطرح شد؛

قرآن و مفاهیم دینی از بزرگ‌ترین پشتوانه‌های انواع‌ شعر فارسی است

نشست انجمن شاعران نوجوان «آبی» در کانون خراسان جنوبی با حضور مهدی رمضانی دکترای زبان و ادبیات فارسی، شاعر و منتقد ادبی به صورت مجازی برگزار و سروده‌های اعضای انجمن نقد و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، رمضانی مهمان این نشست که عصر روز چهارشنبه    پنجم آبان ماه برگزار شد در مقدمه صحبت‌ های خود به علاقمندان حوزه شعر گفت: شعر و ادبیات یکی از هنرهای هفت‌ گانه است که در همه تعریف‌ های رسمی جهانی از آن یاد شده است.

وی افزود: دیدگاه غلطی وجود دارد که هنر شعر   به عنوان یک هنر ساده و نسبت به برخی از هنرها دست یافتنی‌ تراست و تنها لازمه آن قلم و کاغذ است که این نگاه درست نیست و شعر مثل همه هنرهای هفت‌ گانه مستلزم یک سری بسترها و ضروریات است که ما باید آن‌ را بپیماییم و اگر تمایل به حرکت در این مساله داریم باید این دشواری‌ها را قبول کنیم و با گذراندن یک فرایند طولانی در این مسیر حرکت کنیم.

رمضانی در اهمیت هنر و نقش آن در زندگی گفت: شعر امری حاشیه‌ ای است که برای حال خوش در این مسیر حرکت می‌ کنیم و راهی است که برای بهتر زندگی کردن ایجاد شده و به عنوان یک هنر در تعاریف فلسفی و جامعه شناختی و هنر کلامی شامل شعر داستان و… از ابتدایی‌ترین سطوح زندگی اجتماعی شکل‌ گرفته و نقش مهمی در حوزه تمدنی داشته است.

این شاعر ادامه داد: در برخی از کتاب‌ های مقدس با توجه به اثر گذاری واقعی و عمیقی   که بر روی ذهن انسان‌ ها دارد از کارکرد شعر و اندیشه شاعرانه برای تبیین مفاهیم عالی و آسمانی از ظرفیت داستان و قصه و بیان شاعرانه استفاده شده است و از قرآن و مفاهیم دینی می‌توان به عنوان بزرگ‌ ترین پشتوانه‌ های انواع‌ شعر فارسی یاد کرد.

وی نمونه‌ هایی از ادبیات شاعرانه را نام برد و افزود: اساسا ادبیات شاعرانه به این دلیل است که ما امکان انطباق و تحمل واقعیت‌ های این جهان را به شکل بهتر داشته باشیم و دانش و فهم و ادراک ما نسبت به جهان پدیده‌ های روزمره زندگی بیشتر شود.

شاعر کتاب « تنهایی از من کشوری خواهد ساخت» با اشاره به مصادیقی، شعر را یکی از روش‌ های انتقال تجربیات در دل تاریخ و ادبیات دانست و گفت: ادبیات آینه تمام نمایی از آداب اندیشه‌ ها و گذشته یک ملت و سرزمین است و وقتی دست به شعر می‌ زنیم در خصوص اساسی‌ ترین و کلیدی‌ ترین مفاهیم زندگی سخن می‌ گوییم،   که برای این کار تلاش   و پشتکارلازم است.

در ادامه « ملیکا مددی» ، « عسل سادات قاسم‌ زاده» ، « منیره سادات صدیقی» و « زیبا سادات حسینی نژاد» از اعضای این انجمن به خوانش اشعار خود پرداختند که توسط سایر حاضران و مهمان این نشست مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت