از سوی کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد؛
نشست تخصصی قصه گویی با عنوان روایت قصههای نامدارن با نگاه به آیینهای دینی و ایرانی
در آستانهی برگزاری مرحلهی استانی بیست و پنجمین جشنواره ی بین المللی قصه گویی، نشست تخصصی قصهگویی با عنوان روایت قصههای نامدارن با نگاه به آیینهای دینی و ایرانی با سخنرانی حسین زنگویی مدرس دانشگاه ، پژوهشگر و نویسنده و با حضور مدیر کل کانون استا، کارشناسان، نماینده حوزه هنری استان، و مربیان و علاقمندان به قصه گویی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی، در این نشست که صبح امروز ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، حسین زنگویی مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر و فعال حوزه قصه گویی هفته فرهنگ استان را گرامی داشت و گفت: امروزه در جامعه ما تعریف درستی از فرهنگ ارایه نمیشود و کتاب هایی که در حوزه فرهنگ عامه نوشته شدهانداین موضوع را تایید میکنند.
وی با بیان مصادیقی از دیدگاه فردوسی و تاکید وی در مورد فرهنگ گفت: متون اولیه و ادبیات فاخر ما به نقل از فرهنگ مردم است و نباید فرهنگ را دست کم گرفت.
زنگویی فرهنگ را عصاره تجربیات و فضایل جوامع مختلف در طول تاریخ دانست و با اشاره به آیین نوروز گفت: نوروز و شخصیت افسانه ای « بی بینوروزک» در خراسان نمونه ای است که از آن به عنوان یک آیین ایرانی که از دل فرهنگ گذشته ما به یادگار مانده میتوان یاد کرد.
این مدرس دانشگاه گفت: ما در نوروز به عنوان یک ظرفیت ملی، آیینهای برزمین مانده داریم که به بسیاری از مسایل مانند نظافت، صله رحم، قدر دانی از نعمات و… که اسلام برآن تاکید داشته توجه داشته است و میتوانیم بسیاری از این موارد را با این آیین ناب ایرانی متجلی کنیم و تجربیات گذشتگان را به نسل امروز منتقل کنیم.
وی با بیان این مقدمه به مبحث نامداران قصههای ایرانی پرداخت و با ذکر نمونههاییگفت: نامدارن به دوبخش طبقه بندی میشوند که بخش اول شامل پهلوانان، پادشاهان، امیران، فرمانروایان و در برخی از افسانه ها پیامبران هستند و بخش دوم نامداران قصهها درواقع نامداران بینام و نشان مانند شخصیت هایی از طبقه متوسط و پایین جامعه و ساخته ذهن ما هستند.
زنگویی ادامه داد: ما نباید قصه را صرفا برای خواندن بیان کنیم بلکه باید به نسل امروز بیاموزیم خواندن کتاب، قصه خواندن و شنیدن تجربیات گدشتگان از راههای انسان شدن و عالم شدن است.
وی افزود: افسانهها به عنوان ابزاری هستند که بر اساس فطرت و طبیعت بشر ساخته شدهاندو در جوامع مختلف با ساختار متفاوت وجود دارد که بسیاری از عناصر فرهنگی و فرهنگها را به نسل جدید منتقل و بسیاری از مسایل و نکات تربیتی را به مخاطب ارایه میکند.
او با بیان اهمیت افسانهها و فرهنگها گفت: با تکیه بر فرهنگ است که میتوان فلسفه تشکیل خانواده را محقق کرد و میخواهیم که از دل این خانواده فرزندانی دیندارو قدردان پدر و مادر ظهور کنند.
این نویسنده و پژوهشگر در پایان خاطر نشان کرد: قصه برای خواندن و شنیدن نیست بلکه وسیلهایبرای انتقال مطلب است و افسانهها و قصهها و راویان آن قهرمانان نمایشهاییهستند که در پوشش کلمات، مسایل تربیتی را به صورت غیر مستقیم منتقل میکنند.
گفتنی است این نشست با حضور مدیر کل کانون استان، کارشناسان، نماینده حوزه هنری استان، مربیان و علاقمندان به قصه گویی برگزار شد.