اخبار مربوط به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  • 1400/08/30 - 21:42
  • تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
طی نشستی تخصصی در کانون خراسان جنوبی مطرح شد؛

چگونه از ایده و خلاقیت در تصویر سازی کتاب برای تعامل با مخاطب کودک کمک بگیریم

در ششمین روز از هفته کتاب نشست تخصصی «چگونه از ایده و خلاقیت در تصویر سازی کتاب برای تعامل با مخاطب کودک کمک بگیریم» با حضور حدیثه قربان از تصویرگران مطرح کتاب کودک و نوجوان کشور به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی، در ابتدای این نشست که امروز یک‌ شنبه ۳۰ آذر ماه برگزار شد، طاهره حمیدی مدیر کل کانون استان طی سخنانی ضمن گرامی‌ داشت هفته کتاب گفت: کانون   استان در این هفته برنامه‌ های متنوعی را در حال اجرا دارد که از مهمترین آن می‌ توان به برگزاری انجمن‌ ها و نشست‌ های تخصصی، پویش نذر کتاب، و معرفی اعضای کتاب‌ خوان و برنامه‌ های متعدد دیگری که در جریان است اشاره کرد.

وی با تاکید بر مطالعه کتاب و ترویج فرهنگ کتاب‌ خوانی در طول سال، ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش همکاران و مربیان کانون   استان شاهد ارتقای شاخص‌ های کتاب و کتاب‌ خوانی باشیم تا   در این خصوص به خوبی ایفای نقش و انجام وظیفه کنیم.

در ادامه حدیثه قربان میهمان ویژه این نشست و از تصویر گران کتاب کودک و نوجوان مباحث خود را در خصوص موضوع این نشست بیان کرد.

وی در ابتدای صحبت‌ های خود گفت: کار کردن برای کودکان که شاید هنوز توانایی خواندن و نوشتن را دارا نیستند حساسیت‌ ها و ظرافت‌ های خاص خود را دارد و در خصوص و این مخاطبان تصویر کتاب حرف اول را می‌ زند.

قربان با اشاره این‌ که خلاقیت اساسی‌ ترین ویژگی یک کتاب است و باید در شکوفایی و شکل گیری   آن در کودکان تلاش کنیم گفت: بدون شک یکی از راه‌ کارهای موثر برای ایجاد خلاقیت، کتاب خواندن و کتاب دیدن است و بر همین اساس کتاب‌ های متنوعی برای کودکان و نوجوانان چاپ و تولید می‌ شود.

وی تصریح کرد: در کودکانی که توانایی نوشتن و خواندن ندارند تنها راه ارتباطشان تصویر است و از طریق تصویر به خوانش کتاب می‌پردازند و وظیفه والدین انتخاب کتابی است که کودک بتواند راحت‌تر با آن ارتباط برقرار کند.

این تصویرگر کتاب کودک در ادامه به بیان ویژگی‌ های کتاب خوب از لحاظ گرافیک و تصویر سازی پرداخت و اضافه کرد: جذابیت تصویری و استفاده از تصاویر قابل درک، گرافیک خوب، تناسب تصاویر با گروه سنی مخاطب که بتواند کودک با آن ارتباط برقرار کند، استفاده از رنگ‌ های جذاب در تصاویر، گنگ نبودن تصاویر، توجه به نکات ریز تصویر، ارتباط متن و تصویر به عنوان دو مکمل هم، گرافیک و طراحی جلد به عنوان دریچه ورود به دنیای کتاب، سفید خوانی تصاویر و به روز بودن تصاویر وهمچنین  ارتباط با متن، طراحی خلاق و قطع متنوع کتاب از ویژگی‌ های یک کتاب خوب است.

  وی در ادامه با اشتراک گذاری تصاویری نمونه‌ هایی موفق از تصویرگری کتاب کودک و نوجوان را   بر اساس ویژگی‌ های کتاب خوب به صورت کارگاهی به مخاطبان خود در این نشست مجازی معرفی کرد و به سوالات آنان پاسخ گفت.

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت