مرکز فرهنگی - هنری شماره یک وفراگیر بیرجند

این مرکز از سال 1352فعالیت های فرهنگی ،هنری و ادبی خود را آغاز نموده است . در سال 1395باهدف استفاده اعضای با نیازهای ویژه فراگیر شد.



خدمات مرکز :

 

اجرای فعالیت های فرهنگی ویژه اعضا حقیقی و مجازی

برگزاری کارگاه های تخصصی

اجرای نمایش های عروسکی وتئاتر و نمایش فیلم

بخش های مرکز :

 

دارای  کتابخانه کودک ونوجوان، سالن آمفی تئاتر

امکانات ویژه مرکز :

 

سالن مطالعه کودک / سالن مطالعه نوجوان / سالن آمفی تئاتر / کارگاه هنری/کارگاه ادبی

امکانات کارگاهی :

 

کارگاه نقاشی / کارگاه عکاسی / کارگاه سفال /کارگاه نمایش

خدمات فراگیر :

 

خدمات رسانی به کودکان ونوجوانان دارای نیازهای ویژه انجام می می شود.

روز و ساعات فعالیت :

 

شنبه، یکشنبه، پنجشنبه از ساعت 7:30 الی 13:30-دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه از ساعت 11:30الی 17:30

روزهای فرد دختران و روزهای زوج پسران

پرسنل :

 

۱مربی فرهنگی- ۱ نفر مسئول مرکز - ۱ نفر نیروی هنری – ۱ نیروی ادبی -۱ نفر خدمات

شرایط عضویت :

 

 داشتن حداقل ۶ سال تا ۱۷ سال  و پرداخت شهریه


نشانی :

 

بیرجند -انتهای شهدای ۶

تلفن :

 

تلفن :  32224117-056


در صورتی که علاقمند به حضور در فعالیت های این مرکز بطور مجازی هستید، برروی تصویر زیر کلیک کنید


 
  • 1400/07/20 - 15:18
  • تعداد بازدید: 363
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
همزمان با هفته ملی کودک صورت گرفت؛

دیدار دو عضو کانون خراسان جنوبی با مدیر عامل کانون کشور

همزمان با هفته ملی کودک نمایندگانی از اعضای مراکز کانون در سراسر کشور ضمن دیدار حضوری و مجازی با مدیرعامل کانون، خواستار طراحی کتاب‌خانه مجازی، انتشار متنوع کتاب‌های بریل و توسعه کیفی کانون مجازی شدند که در این بین «ریحانه طالبی» عضو مرکز شماره 2 بیرجند و «مهران طالبی» عضو مرکز شماره یک و فراگیر کانون به نمایندگی از کودکان استان حضور داشتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی و به نقل از اداره کل روابط‌ عمومی و امور بین‌ الملل کانون، عصر روز دوشنبه ۱۹ مهر۱۴۰۰.۱۱ کودک و نوجوان عضو مراکز فرهنگی‌ هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران در دفتر مهدی‌ علی‌ اکبرزاده با وی دیدار کردند.

در عین‌ حال اعضای مراکز کانون‌ استان‌ های مازندران، هرمزگان، خراسان جنوبی، لرستان و بوشهر نیز به صورت مجازی در این نشست به طرح دیدگاه‌ های خود پرداختند.

در این نشست مهم‌ ترین دغدغه کودکان و نوجوانان، چالش‌ های دوسال اخیر در حذف فعالیت‌ های حضوری و دیدار با هم‌ سالان و مربیان عنوان شد. مدیرعامل کانون دراین‌ باره به بازگشایی مراکز در هفته ملی کودک اشاره داشت و ابراز امیدواری کرد که با رعایت شیوه‌ نامه‌ های بهداشتی و پایان دوران همه‌ گیری، فعالیت‌ های حضوری کانون به روال قبل بازگردد.

وی در بخشی از سخنان خود به امکانات فضای مجازی ‌ پرداخت و عنوان کرد: فضای مجازی اگرچه برای بسیاری از ما دوست‌ داشتنی نیست، با این‌ حال امکانات گسترده‌ ای را در اختیار ما قرار می‌ دهد. ما باید از فضای مجازی برای ایجاد ارتباط استفاده کنیم و این فضا را مکمل فضای واقعی بدانیم.

در این نشست علی‌ اکبرزاده که خود از اعضای کانون بوده است، ضمن استقبال از دیدار با کودکان و نوجوانان به آنان یادآور شد که نظر و دیدگاه آنان از این منظر قابل توجه است که بعدها آنان برنامه‌ ریزان و مدیرانی در حوزه کودک و نوجوان یا از همکاران کانون خواهند شد و گفت: کانون از جمله فضاهایی است که هیچکس آن را از یاد نمی‌ برد. اغلب افراد از خاطرات و دلتنگی‌ های خود درباره این مجموعه سخن می‌ گویند و طبیعی است که هم‌ اکنون در ‌ پی شیوع کرونا دلتنگ آن باشید. من نیز در شش سالگی عضو کانون شدم. همین الان نیز خاطره اولین روز ورودم به کانون را به یاد دارم. آن موقع تصور نمی‌ کردم روزی به عنوان مدیرعامل این مجموعه شروع به کار کنم. ‌ پس ممکن است در آینده نیز شما جزو مسئولان این مجموعه در استان‌ ها، ستاد یا مراکز شوید و به عنوان مدیر فعالیت خود را آغاز کنید. به همین دلیل توجه به خواسته شما و حضور شما در این فضا مهم است.

در ادامه این نشست کودکان و نوجوانان به طرح نظرها و دیدگاههای خود ‌ پرداختند. نازنین‌ زهرا مهدی‌ زاده عضو نابینای مرکز ۲۰ از نخستین افرادی بود که به طرح پیشنهادها و انتقادهای خود ‌ پرداخت. وی ضمن مطرح کردن تعطیلی مرکز متبوع خود از تابستان ۹۸ عنوان کرد که به دلیل تعمیر این مرکز دسترسی اعضا به امکانات فرهنگی قطع شده است و خواستار رسیدگی به این امر شد. او همچنین به کم‌ بودن کتاب‌ های بریل اشاره کرد و گفت: از کانون درخواست دارم تا برای انتشار کتاب‌ های بریل جدید اقدام کند. متاسفانه کتاب‌ های موجود در مراکز محدود و تکراری است.

کیانوش سلیمانی از دیگر نوجوانان حاضر در این نشست نیز خواستار تغییراتی در انتشار کتاب در کانون بود و گفت: کتاب‌ خانه‌ های مراکز، محدود به کتاب فارسی هستند اما با توجه به نیاز مخاطبان خوب است آثاری به زبان‌ های عربی، انگلیسی و دیگر زبان‌ های رایج در اختیار ما قرار بگیرد.
این عضو کانون در بخش دیگری از سخنانش به نقد کانون مجازی ‌ پرداخت و گفت: کارگاه‌ ها به صورت عمومی ارائه می‌ شوند و فعالیت مراکز مشخص نیست. اگر این کارگاه‌ ها در بسته جدا و مشخصی ارائه شود ما در انتخاب کارگاه‌ های مربوط به مراکز با نظم بیشتری روبرو خواهیم بود.

موسی نیک‌ عیش عضو کانون رباط‌ کریم نیز به نقد فعالیت‌ های مجازی پرداخت و گفت: فضای مجازی به دلایل مختلف منظم و دقیق نیست. به طور مثال در سال گذشته که کارگاه‌ های مربوط به مهرواره‌ ها برگزار می‌ شد همیشه با تاخیر ۴۰ دقیقه‌ ای روبرو بودیم. اما این بی‌ نظمی در فضای حقیقی رخ نمی‌ دهد.
تبسم چناری عضو مرکز ۱۵ در پاسخ به نقد هم‌ سالانش عنوان کرد: برخلاف دوستانم من موافق استفاده از فضای مجازی هستم. اما تقویت این فضا مهم است. اگر ضعف‌ های این فضا برطرف شود استفاده از آن در شرایط فعلی که حضور در جمع ممکن نیست بسیار مفید خواهد بود.
او دراین‌ باره به طراحی برنامه‌ های متنوع در این بستر اشاره کرد و گفت: فعالیت و شوروشوق ما در این فضا کاهش ‌ پیدا کرده. همیشه در برنامه‌ ها و جشنواره‌ ها حضور داشتیم و در فضای مجازی این امکان را نداریم. همچنین طراحی پی‌ دی‌ اف و کتاب‌ های صوتی یا راه‌ اندازی کتاب‌ خانه مجازی کمک می‌ کند تا جایگزینی برای کتاب‌ خانه‌ ها داشته باشیم.

محمدحسین نجمی دیگر نوجوان حاضر در این نشست یکی از مسائل قابل طرح را تمرکز امکانات آموزشی در شهر تهران دانست و از دغدغه خود در حوزه نمایش و سینما سخن گفت: به طور مثال ما در مرکز خود (شهر رباط‌ کریم) مربی تئاتر نداریم و این امکان برای اعضای خارج از تهران محدود است. خواسته من اهمیت به آموزش سینما و تئاتر در تمام استان‌ ها و شهرهای کشور است.

زحل حسنی‌ مقدم نماینده اعضای مراکز فرهنگی هنری لرستان نوجوانی بود که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت. وی با تکیه بر مساله اقتصادی عنوان کرد که بسیاری از کودکان و نوجوانان به‌ دلیل نداشتن گوشی همراه و تبلت امکان بهره‌ مندی از فعالیت‌های مجازی را ندارند و بازگشایی مراکز به آن‌ ها کمک خواهد کرد تا از امکانات آموزشی استفاده کنند. او در بخش دیگری از پیشنهاداتش طراحی و ساخت فضاهایی برای بازی و بازی ‌ فکری را خواستار شد.

دیگر نوجوان حاضر در این جمع مبینا جعفری از استان هرمزگان بود. وی کانون را مامن امن برای بسیاری از افراد دانست و به نتایج اثربخش آن بر زندگی اجتماعی افراد اشاره کرد و در عین حال پیشنهاداتی برای این مجموعه با هدف توسعه فعالیت‌ های فرهنگی آن داشت: ما با موضوع بورس تحصیلی آشنا هستیم اما تا به‌ حال بورس فرهنگی نداشته‌ ایم. بسیار خوب خواهد شد که با هدف آشنایی با فرهنگ ملل و تغییر افق ذهنی کودکان و نوجوانانی که در این حوزه دغدغه دارند چنین بورسی طراحی و حمایت شود. همچنین فکر می‌ کنم برگزاری تورهای تفریحی، آموزشی، گردشی و فرهنگی به ارتقا دانش و مهارت اعضا کمک کند. »
او به بهره‌ گیری از دانش مراکز در تولید محتوا نیز اشاره داشت و گفت: در تمام نقاط کشور فعالان ادبی-فرهنگی حضور دارند. در تولید محتوا می‌ توان با تعریف موضوع و هدف از هر مرکز خواست تا در این راه مشارکت کنند. به طور مثال هر مرکز ثابت اگر بتواند تنها در یک موضوع فعالیت کند ماهانه یک‌ هزار مطلب در این حوزه تولید شده است.

گفتنی است اشادا جوادی‌ فر، نازنین‌ فاطمه قلیچ‌ خانی، محمدرضا کافی‌ آبادی، حنانه باستانی، دینا عسگری، نرگس معینی دیگر نوجوانانی بودند که در نشست حضوری با مهدی‌ علی‌ اکبرزاده گفت‌ وگو کردند.

همچنین مهران طالبی از مرکز ۱ بیرجند، ریحانه طالبی از مرکز ۲ بیرجند، روشنا شریف‌ نژاد از مرکز ۲ بوشهر، سیده‌ کیمیا حسینی و کوشا یوسفی از مرکز شماره ۳ ساری اعضایی بودند که دغدغه‌ ها و دیدگاه خود را با مدیرعامل کانون مطرح کردند.

در پایان این نشست لوح‌ های تقدیری به این اعضا اهدا شد.

هفته ملی کودک، یادواره شهید علی لندی از ۱۶ تا ۲۲ مهر در سراسر کشور به شکل مجازی و حضوری با شعار « حال خوش کودکی، رنگ خوش زندگی» برگزار می‌ شود.

 

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت