در راستای بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی؛
نشست توجیهی پرداخت متن در قصه گویی در کانون خراسان جنوبی برگزار شد
انجمن قصه گویی کانون خراسان جنوبی نشست در راستای آمادگی بیشتر مربیان و علاقمندان به شرکت در بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی، نشست توجیهی با عنوان پرداخت متن در قصه گویی را با دعوت از علی خانجانی، نویسنده، پژوهشگر و داور بین المللی قصه گویی و همچنین مسئول کمیته فنی جشنواره بیست و سوم را برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، در ابتدای این نشست مجازی که با حضور مربیان مراکز کانون از سطح استان، اعضای انجمن قصه گویی و علاقه مندان به قصه گویی از سایر استانهای کشور برگزار شد، طاهره حمیدی مدیر کل کانون استان طی سخنانی گفت: باید از قصه و قصه گویی به عنوان ابزار و واسطه تربیتی کارآمد استفاده کنیم و در امتداد آن رغبت به مطالعه و سیر کمال گرایی و همچنین پرورش مطلوب در کانون برای کودکان ونوجونان به بهترین وجه محقق شود.
وی رسالت کانون در تربیت نقش خلاق را ارزشمند دانست و اظهار داشت: کودکان و نوجوانان خلاق می تواند شناخت خوبی از جهان پیرامون خود داشته باشد و بهترین راه و روش را برای آینده خود بکار گیرد.
در ادامه این نشست خانجانی میهمان ویژه و مدرس این نشست مباحثی در خصوص پرداخت متن در قصه گویی را ارایه و به سوالات مربیان و حاضرین این نشست پاسخ گفت.
مسئول کمیته فنی بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی در خصوص مواجهه با کلمات منفی در قصه اظهار داشت: در بحث پرداخت قصه دست قصه گو باز هست و می تواند با توجه به گروه سنی مخاطب خود به پرداخت قصه فکر کند و بدون آنکه به ساختار اصلی قصه آسیب بزند آن را مناسب سازی کند.
خانجانی در بخشی از مباحث خود نیز قصهها را بر دو گونه تمثیلی و استعارهای تقسیم کرد و یادآور شد: در قصههای تمثیلی شخصیتها مهم است و باید ویژگیها و خصوصیات مد نظر گرفته شود.
نحوی تعامل با مخطب، آرایههای کلامی و معرفی مجم,عه شانزده جلدی فرهنگ قصه شناسی یلدا از دیگر مواردی بود که این نویسنده و داور بین المللی قصه گویی به آن پرداخت.