اخبار مربوط به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  • 1399/11/28 - 22:21
  • تعداد بازدید: 236
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نوزدهمین جلسه انجمن عکاسان نوجوان خراسان جنوبی؛

اعضای انجمن با عکاسی مفهومی و فاین آرت آشنا شدند

نوزدهمین جلسه انجمن عکاسان نوجوان کانون خراسان جنوبی با هدایت «ریحانه سادات هاشمیان» مربی هنری و نماینده‌ی انجمن عکاسان کانون خراسان جنوبی و با موضوع عکاسی مفهومی و فاین آرت به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، هاشمیان در این جلسه که با حضورنوجوانان عضو انجمن و جمعی از کارشناسان و مربیان مراکز کانون استان به صورت مجازی برگزار شد به بیان تاریخچه هنر مفهومی پرداخت و گفت: حقیقی بودن هنر ویژگی مشترک تمام هنرمندان مفهومی است که سعی کرده‌انداز ساده‌ ترین عناصر چیزهایی را خلق کنند که مفهوم و ماهیت حاصل شده از ذهن و ایده را از طریق هنر بیان کنند.

وی  ایده، زبان، نفی شیء هنری را سه شاخصه مهم هنر مفهومی دانست و با اشاره به عکاسی مفهومی افزود: این نوع از عکاسی ممکن است در ابتدا عکاسی از فاجعه و ثبت تصاویر ناخوشایند به نظر برسد، اما واقعیت موضوع چیزی خلاف این نظر است.

نماینده انجمن عکاسی استان گفت: برای عکاسی مفهومی به مهارت‌ های فنی زیادی نیاز نیست بلکه برای موفقیت در این سبک عکاسی به استعاره‌ های ذهنی، استعدادهای هوشمندانه، ایده‌ های خلاقانه و نگاهی متفاوت به موضوعات و مشکلات روزمره نیاز دارد.

  وی عکاسی مفهومی را  نوعی از عکاسی بیانگر ایده دانست و ادامه داد:   نکته مهم برای خلق تصاویر خاص و موفق مفهومی این است که باید از روش‌ های ترکیب در عکس مفهومی بهترین بهره را ببریم و بیشترعکاسان مفهومی ترکیب‌هاییایجاد می‌کنند که فکوس و تمرکز دقیقا بر روی یک سوژه باشد.

این هنرمند عکاس و مربی هنری در ادامه فاین آرت را یکی از شاخه‌های عکاسی مفهومی دانست و اظهار داشت: این نوع از عکاسی تلاشی برای   بیان حس زیبایی شناسی، بیان ارتباط و ایجاد تفکر است و تفاوت عمده آن با آثار هنری عکاسان نیمه حرفه‌ایدر این است که عکس فاین آرت بیانگر احساسات و زیبایی هنرمند عکاس در لحظه است نه اتفاق عکاسی شده.

وی در ادامه با اشتراک نمونه‌هاییاز عکس‌های فاین آرت، ملاک هنرمند را در خلق این آثار انتقال پیام و احساسات مد نظرش دانست و گفت: فاین آرت (عکاسی مفهومی) انتزاعی نیست، عکاسی ذهنی، استیج و خلاقه نیست، اگرچه ممکن است به صورت عمومی تصور این باشد، بلکه رویکردی تجربه گرا است که بیش از هر چیز به برداشت شخصی هنرمند از موضوع  و هدف مشخص او که مفهوم سازی از یک موضوع است، باز می‌گردد.

گفتنی است پاسخ به سوالات اعضا و تحلیل تعدادی از عکس‌ های مفهومی بخش پایانی این نسشت بود که همزمان با ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ برگزار شد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت